Beveiliging

Winkels en beveiligingsrolluiken worden vandaag de dag steeds vaker uitgerust met een beveiligingssysteem.
Winkels en beveiligingsrolluiken worden vandaag de dag steeds vaker uitgerust met een beveiligingssysteem. Verzekeraars stellen eisen aan de beveiliging van een pand voordat men het in dekking wil nemen.
Te denken valt aan elektronische signalering en goed hang- en sluitwerk. In speciale gevallen worden panden om deze reden ook voorzien van beveiligingsrolluiken om inbraken en vandalisme te voorkomen. Verzekeraars stellen eisen aan de beveiliging van een pand voordat men het in dekking wil nemen. Te denken valt aan elektronische signalering en goed hang- en sluitwerk. In speciale gevallen worden panden om deze reden ook voorzien van beveiligingsrolluiken om inbraken en vandalisme te voorkomen.

Uiterlijk

De afgelopen 10 jaar hebben een aantal technische ontwikkelingen het uiterlijk van het rolluik volkomen veranderd.
Steeds vaker eisen gemeenten dat rolluiken een bepaalde hoeveelheid doorzicht moeten hebben om te voorkomen dat winkelstraten na sluitingstijd veranderen in grauwe enge stegen.
Gezellig etalages kijken is er dan niet meer bij en het gevoel van sociale onveiligheid neemt fors toe.


Nieuwe producten

De rolluikenbranche heeft hierop goed ingespeeld door nieuwe producten te ontwikkelen, die het doorzicht garanderen en etalages kijken weer mogelijk maakt. Opengewerkte rolluiken, geperforeerde rolluiken en volledig transparante rolluiken hebben - mits vakkundig geïnstalleerd - dezelfde beveiligingswaarde als een volledig gesloten rolluik. Ook is het tegenwoordig mogelijk om het rolluik in nagenoeg elke RAL-kleur geleverd te krijgen, zodat een goede oplossing in de gevel en het straatbeeld geen probleem is.